Dismiss Notice
This Section is READ ONLY - All Posts Are Archived

98% stuck loading into Ravensmoor from the Overworld

Discussion in 'Critical Issues (Blockers, Performance, Crashes)' started by Echondas, Jun 1, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Echondas

    Echondas Bug Hunter Bug Moderator

    Messages:
    2,626
    Likes Received:
    3,178
    Trophy Points:
    165
    Gender:
    Male
    Location:
    NY
    6/1/2018 2:41 PM
    Title: 98% stuck loading into Ravensmoor from the Overworld
    Reproduction Rate: 1/1
    Blocker? Yes
    Details: I got the 98% stuck loading into Ravensmoor - I had been in the game for a bit already: I was already in Ravensmoor earlier, and then went to Owl's Head - then back to the world map and went AFK - then came back and tried going to Ravensmoor.
    Steps to Reproduce: See above ?
    User Specs:
    OS: Windows 7 (6.1.0) 64bit
    CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU W3550 @ 3.07GHz (8) System RAM: 24573
    GPU: NVIDIA GeForce GTX 670 GPU RAM: 1979
    SotA.Win.64.786.Date.06.01.18
    Area: OverworldIsland
    Area Display Name: Hidden Vale
    Loc: (230.6, -3.9, 92.7)
    Debug: T3ZlcndvcmxkSXNsYW5kfHwoMjMwLjYxOSwgLTMuOTQ3LCA5Mi43MjMpfCgwLCAtMC45NzMsIDAsIDAuMjMzKXwyMDcuMDE2NHwxOC4wMDYxMXw0MA==
     
  2. Feeyo

    Feeyo Avatar

    Messages:
    1,718
    Likes Received:
    2,522
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Aelasar’s Forest
    I am stuck at loading 98% also coming from Ravenswood.
    [​IMG]
     
  3. By Tor

    By Tor Avatar

    Messages:
    2,316
    Likes Received:
    4,718
    Trophy Points:
    165
    Gender:
    Male
    Location:
    Baton Rouge, Louisiana, USA
    This has happened to me while entering Rift's End. It's happening now entering Virtue Oasis. I've logged out twice and it keeps happening - making Virtue Oasis impossible to enter.

    Also happened in Deep Ravenswood.
     
    Last edited: Jun 20, 2018
  4. Steevodeevo

    Steevodeevo Avatar

    Messages:
    1,431
    Likes Received:
    2,802
    Trophy Points:
    113
    Gah! what have you guys done? I haven't had a '98% stuck' situation logging into a zone for a couple of weeks. I've just had my first one in a while trying to get into Port Phoenix POT.
     
    Beazlebob, Jaesun and By Tor like this.
  5. By Tor

    By Tor Avatar

    Messages:
    2,316
    Likes Received:
    4,718
    Trophy Points:
    165
    Gender:
    Male
    Location:
    Baton Rouge, Louisiana, USA
    I've never experienced it as bad as it's been today. It crashed at 98% 5 times for me.
     
  6. Beazlebob

    Beazlebob Avatar

    Messages:
    9
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    3
    I also haven't had a '98% stuck' situation logging into a zone for a couple of weeks. And now this useless game is doing it again.

    Three time it locked up, (and I mean a permanent lock up) when I tried to load in to Lake Cussabo, twice it put me back on the world map on reboot, the third time it loaded me into the zone ....Hooray.

    Task manager tells me that SotA is using only 6.7 Mb of memory when it crashes, but also tells me that 70% of my memory resources are being used by my system.
    When I kill SotA. suddenly only 28 % of my memory resources are being used by the system.
    ......... So do I only have 20.1 Megs of ram?, or the 8 Gigs my system says I have?.
    SotA math perhaps.

    Stop wasting time making more and more pretty little bits of junk and put the effort into fixing the game bug.
    Did you sack the wrong people or something?

    OK good news is that after freezing three times in a row, it has not done it since.
     
    Last edited: Jun 23, 2018
    By Tor likes this.
  7. Traveller13

    Traveller13 Avatar

    Messages:
    1,879
    Likes Received:
    2,353
    Trophy Points:
    113
    I just had it happen entering the Mysterious Swamp. First time ever for this with that particular scene.

    6/27/2018 6:02 PM
    Title:
    Reproduction Rate:
    Blocker?
    Details:
    Steps to Reproduce:
    User Specs:
    OS: Windows 10 (10.0.0) 64bit
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz (8) System RAM: 32688
    GPU: NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU RAM: 8079
    SotA.Win.64.791.Date.06.06.18
    Area: swamp01
    Area Display Name: Mysterious Swamp
    Loc: (164.8, 18.9, -24.1)
    Debug: c3dhbXAwMXx8KDE2NC44NDQsIDE4LjkzNywgLTI0LjA1MSl8KDAsIC0wLjU5LCAwLCAwLjgwNyl8Mjg3LjY1ODd8MTB8My44NjcxNDc=


    Additional information: CPU usage 16% +-1%, memory usage 18MB +-1MB. Yes, 18 megabytes. Extremely low.
     
    Last edited: Jun 27, 2018
Thread Status:
Not open for further replies.