1. We have a QA initiative where we work with the community more closely than ever to get your bug reports into the hands of the developers. Please use this forum for LIVE Server bug reporting. Do follow the format below, because it will help us out greatly in responding. If you do not, it's possible your bug report will be misinterpreted, or worse, lost!

    Read BEFORE submitting your first bug: Reporting Bugs… QA 101 Document
    • Search for your bug before posting in order to avoid duplicate reports.
    • Only reply to an existing thread if you have additional information for the reported bug. ALL extraneous commentary will be deleted to avoid cluttering the reports.
    • Keep your bug report short and factual.
    • There is no need to submit crash logs. Crash data we require is automatically logged.
    Bug Report Template
    1. Title:
    2. Reproduction Rate:
    3. Blocker?
    4. Details:
    5. Steps to Reproduce:
    6. User Specs:
    To get started, use /bug in-game (/devbug if on QA) to auto-create this template. It will even auto-fill some of the required information and open the browser for you. Then take the information that was just saved to your system's clipboard and paste it into a new QA forum post. Thank you bug hunters!
Dismiss Notice
This Section is READ ONLY - All Posts Are Archived

[Responded] Launching QA Launcher logs user out.

Discussion in 'Critical Issues (Blockers, Performance, Crashes)' started by Kaffien, May 24, 2018.

  1. Kaffien

    Kaffien Avatar

    Messages:
    521
    Likes Received:
    791
    Trophy Points:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    Blue Rose Isle, Crafters Town, Black Rock Cove
    Reproduction rate 100% (5 times)
    blocker: yes
    Details: Install launcher from QA 54 post. try to launch said launcher, black screen pops up with
    launch details. screen goes black, i am logged out. (even after reboot)
    Issue happens if launched as limited user or as root.

    I am able to run the launcher no problem for the live version and play the game.

    Specs: Ubuntu 18.04 64bit, Treadripper 1950x 3.4Ghz, 16 GB 2999mhz, Nvidia 1070ti
    running 390.59 drivers from nvidia's website.
     
    Last edited: May 25, 2018
  2. Lexie

    Lexie Bear Queen

    Messages:
    839
    Likes Received:
    2,901
    Trophy Points:
    93
    I'm not able to repro on our Linux machine. We did do a QA migration yesterday so it appears this happened after that.
    Is anyone else out there having this issue?

    If you are able to, can you try again today and provide us with those results?
    @Kaffien
     
  3. Feeyo

    Feeyo Avatar

    Messages:
    1,590
    Likes Received:
    2,337
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Aelasar’s Forest
    I had this issue on my Linux box also. Downloaded both clients. While the production launcher was patching up, I started the QA launcher and it gave me an error saying Launcher was already running.
    On Windows this does not happen.
     
  4. Feeyo

    Feeyo Avatar

    Messages:
    1,590
    Likes Received:
    2,337
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Aelasar’s Forest
    I will try now to reproduce.
     
  5. Feeyo

    Feeyo Avatar

    Messages:
    1,590
    Likes Received:
    2,337
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Aelasar’s Forest
    Starting QA Launcher while R53 Launcher is running I get: Shroud of the Avatar - Launcher.x86_64 killed by SIGABRT
     
  6. Feeyo

    Feeyo Avatar

    Messages:
    1,590
    Likes Received:
    2,337
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Aelasar’s Forest
    This is what I get when launching QA Launcher while playing SotA production version:
    [​IMG]
     
  7. Lexie

    Lexie Bear Queen

    Messages:
    839
    Likes Received:
    2,901
    Trophy Points:
    93
    @Kaffien
    I'm sorry, but can you take a look up above and see if what Feeyo reported is the same thing you are seeing?
    I want to make sure I understand your issue.
     
  8. Kaffien

    Kaffien Avatar

    Messages:
    521
    Likes Received:
    791
    Trophy Points:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    Blue Rose Isle, Crafters Town, Black Rock Cove
    The launcher I used was https://d2sx9mrt4zumaq.cloudfront.net/Installers/shroud-of-the-avatar-launcher-qa_1.1.0_amd64.deb
    It installs fine with dpkg -i shroud-of-the-avatar-launcher-qa_1.1.0_amd64.deb

    I try running from the icon (nothing happens)
    I tried running from the terminal and it a large black screen goes out, logs me out, but when i try to log back in the whole os is locked it seems.

    Done this a number of times now.

    I don't even get the sota artwork on the launcher. Perhaps I'm missing dependencies?
     
  9. Kaffien

    Kaffien Avatar

    Messages:
    521
    Likes Received:
    791
    Trophy Points:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    Blue Rose Isle, Crafters Town, Black Rock Cove
    I tried the .tgz version as well.

    The 64 bit one caused the same issue and logged me out. I was able to log in again though.
    I then tried running the 32 bit launcher has seemed to work, at 10KB/s Hopefully that speeds up.

    The 64 bit launcher seems to be the issue for me.
     
  10. Kaffien

    Kaffien Avatar

    Messages:
    521
    Likes Received:
    791
    Trophy Points:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    Blue Rose Isle, Crafters Town, Black Rock Cove
    What is happening to me is completely unrelated to Feeyo.

    He seems to have patched the game, I cannot even get the launcher / patcher to work properly.
    Until recently, so far the 32 bit one is the only one that doesn't log me out.

    The top speed seems to be 12KB/s for the QA Patcher.
     
    Last edited: May 25, 2018
  11. Kaffien

    Kaffien Avatar

    Messages:
    521
    Likes Received:
    791
    Trophy Points:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    Blue Rose Isle, Crafters Town, Black Rock Cove
    The actual speed of the connection is 40Mbps down and 40Mbps Up.


    [​IMG]
     
  12. Kaffien

    Kaffien Avatar

    Messages:
    521
    Likes Received:
    791
    Trophy Points:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    Blue Rose Isle, Crafters Town, Black Rock Cove
    Could we perhaps get a direct link to patch client 113? I'm not even at 1%
     
  13. Kaffien

    Kaffien Avatar

    Messages:
    521
    Likes Received:
    791
    Trophy Points:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    Blue Rose Isle, Crafters Town, Black Rock Cove
    I figured i'd try the steam client and switch to QA client. It would appear that the linux steam client doesn't seem to want to install the qaclient.
    I will report later. I'm not sure if its installing live or qaclient ... we'll see :)
     
  14. Kaffien

    Kaffien Avatar

    Messages:
    521
    Likes Received:
    791
    Trophy Points:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    Blue Rose Isle, Crafters Town, Black Rock Cove
    After installing on steam it relabeled the client qaclient once it was complete. The game launched, updates were completed rapidly.
     
  15. Feeyo

    Feeyo Avatar

    Messages:
    1,590
    Likes Received:
    2,337
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Aelasar’s Forest
    Sorry, I guess I have to read better to what your exact problem was. I misunderstood.
    @Kaffien The problem you have that the x64 does not work, I had this problem a week ago. What I did was use the x32 patcher, when the patcher was about 30% I stopped it. Launched the x64 version and it started working.

    What you can also do is use the command ldd to check for Launcher binary dependencies to see if it finds all the needed libs.


    Example:
    Code:
    ldd Shroud\ of\ the\ AvatarQA\ -\ Launcher.x86_64
        linux-vdso.so.1 (0x00007fffbfdd4000)
        libdl.so.2 => /lib64/libdl.so.2 (0x00007f89595ea000)
        libpthread.so.0 => /lib64/libpthread.so.0 (0x00007f89593cb000)
        librt.so.1 => /lib64/librt.so.1 (0x00007f89591c3000)
        libGL.so.1 => /lib64/libGL.so.1 (0x00007f8958f37000)
        libX11.so.6 => /lib64/libX11.so.6 (0x00007f8958bf6000)
        libXcursor.so.1 => /lib64/libXcursor.so.1 (0x00007f89589eb000)
        libXrandr.so.2 => /lib64/libXrandr.so.2 (0x00007f89587e0000)
        libstdc++.so.6 => /lib64/libstdc++.so.6 (0x00007f895844e000)
        libm.so.6 => /lib64/libm.so.6 (0x00007f89580ba000)
        libgcc_s.so.1 => /lib64/libgcc_s.so.1 (0x00007f8957ea2000)
        libc.so.6 => /lib64/libc.so.6 (0x00007f8957ae3000)
        /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00007f89597ee000)
        libGLX.so.0 => /lib64/libGLX.so.0 (0x00007f89578b1000)
        libXext.so.6 => /lib64/libXext.so.6 (0x00007f895769f000)
        libGLdispatch.so.0 => /lib64/libGLdispatch.so.0 (0x00007f89573e9000)
        libxcb.so.1 => /lib64/libxcb.so.1 (0x00007f89571c0000)
        libXrender.so.1 => /lib64/libXrender.so.1 (0x00007f8956fb5000)
        libXfixes.so.3 => /lib64/libXfixes.so.3 (0x00007f8956daf000)
        libXau.so.6 => /lib64/libXau.so.6 (0x00007f8956bab000)
    
     
    Lexie likes this.
  16. Kaffien

    Kaffien Avatar

    Messages:
    521
    Likes Received:
    791
    Trophy Points:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    Blue Rose Isle, Crafters Town, Black Rock Cove
    Thank you. I've used steam instead. I will check the list of dependencies when I'm back at my other PC on Monday. For testing purposes.
     
    Lexie likes this.
  17. Kaffien

    Kaffien Avatar

    Messages:
    521
    Likes Received:
    791
    Trophy Points:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    Blue Rose Isle, Crafters Town, Black Rock Cove
    I'm not sure if it was a issue with the patcher itself, but i downloaded it again and it installed and ran no problemo.
    I check the dependencies as @Feeyo suggested and nothing was missing.

    I'm still curious as to why the patcher wants to run between 0 - 11 KB/s. I cannot even get to 1%.
    I've love to have both the Live and QA client installed at the same time.

    That being said, the original bug of the machine logging out every time i run the patcher seems to be put to rest.


    Things I've done to resolve the issue were uninstall the .deb file i had installed. Download the same version from the QA forum post.
    Reinstall the .deb file. Run the patcher.
     
  18. Feeyo

    Feeyo Avatar

    Messages:
    1,590
    Likes Received:
    2,337
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Aelasar’s Forest
    Good to hear it now patches at least.
    @Kaffien So to have both clients on my disk, I mostly use this method: (as i do not have a distro that is officially supported).
    I download the client (tgz) and QA client (tgz). Put those files in a directory, and extract the contents. And just run the Launcher binaries. So all data is being downloaded to the directory where extracted.
    Gives you more control on the clients.
     
  19. Kaffien

    Kaffien Avatar

    Messages:
    521
    Likes Received:
    791
    Trophy Points:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    Blue Rose Isle, Crafters Town, Black Rock Cove
    My issue is that none of the patchers want to get to 1% in linux, unless I use steam. Steam doesn't allow me to keep both at the same time.
     
  20. Feeyo

    Feeyo Avatar

    Messages:
    1,590
    Likes Received:
    2,337
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Aelasar’s Forest
    local firewall issue? Or external firewall?