1. This forum is for bug reporting of current Live Game Server issues ONLY.
    Be sure to follow the format below, it will help us out greatly in responding. If you do not, your report may not be entered into the system.

    Read BEFORE submitting your first bug: Reporting Bugsā€¦ QA 101 Document
    • Search for your bug in all likely categories before posting in order to avoid duplicate reports.
    • Be sure to provide details of what the issue is and how to re-produce it, but keep your bug report factual.
    • Only report oneissue per thread, additional issues may be ignored.
    • Do not add, include or modify the thread moderator tags in the title of the thread. (indicators in the [])
    • Reply to an existing thread if you have additional information for the reported bug.
      Do not use this forum for commentary, your post will be deleted and you may be moderated, suspended or banned if the activity continues.
    • There is no need to submit crash logs. Crash data we require is automatically logged.
    NOTE: Important information including your location and system specs are automatically put into your clipboard when using /bug in the game (DO NOT add additional system specs unless requested). When starting your post, just use <CTRL>-V to insert the data and fill in the entries with no data.

    Please include Screenshots if possible. Images can be saved on our SotA Discord Server here

    If the clipboard does not work, use and fill in this Bug Report Template:
    1. Title:
    2. Reproducible?
    3. Blocker?
    4. Details:
    5. Steps to Reproduce:
    6. User Specs: (RAM, CPU, GPU and Operating System only)
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
This Section is READ ONLY - All Posts Are Archived

[Fixed 67280] Dye literally making me crash

Discussion in '*** Bug Report Archive (After R75) ***' started by Abstrax Phoenix, Jun 28, 2020.

  1. Abstrax Phoenix

    Abstrax Phoenix Avatar

    Messages:
    67
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    06/28/2020 16:15
    Title: Dye literally making me crash
    Reproduction Rate:100%
    Blocker? Yes, literally cant be in zones with anyone with certain dyes.
    Details: Pretty sure this is already known, but posting this again so devs please fix this. Loading into a zone with someone with cycling dye, carnival dye, or magical dyes literally crashes my game, its not always instant, its usually when I get in a certain radius of them. Also crashes if the dye is on any banners or anything dyable.
    Steps to Reproduce: Load into zone, that zone has someone with cycling dye, carnival dye, or any magical dye, and then crash.
    User Specs:
    OS: Windows 10 (10.0.0) 64bit
    CPU: AMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor (12) System RAM: 32683
    GPU: AMD Radeon RX 5700 XT GPU RAM: 8151
    SotA.Win.64.1248.Date.06.26.20
    Area: Novia_R1_City_Soltown
    Area Display Name: Soltown
    Loc: (-35.5, 27.0, -4.2)
    Debug: Tm92aWFfUjFfQ2l0eV9Tb2x0b3dufHwoLTM1LjUxNywgMjcuMDI4LCAtNC4xNzgpfCgwLCAtMC45OSwgMCwgMC4xNDIpfDE5Ni42MDU2fDI0LjQ0MDc2fDUuODUyMjQ0
     
  2. Abstrax Phoenix

    Abstrax Phoenix Avatar

    Messages:
    67
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    07/07/2020 18:06
    Title: CYCLING DYE CAUSING CRASHES
    Reproduction Rate: 100%
    Blocker?YES
    Details: This is a repost because literally no one replied to my other thread, reposting so hopefully someone will do something about this... If anyone has Magical Cycling Dye or Carnival Cycling Dye on their gear or on banners or on anything, I will get a unity crash. Happens 100% of the time.... Also there are now people who when I pvp will put on Cycling Dye so that I crash and theres nothing I can do about it...
    Steps to Reproduce: Someone has Cycling Dye, and I crash. Awesome
    User Specs:
    OS: Windows 10 (10.0.0) 64bit
    CPU: AMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor (12) System RAM: 32683
    GPU: AMD Radeon RX 5700 XT GPU RAM: 8151
    SotA.Win.64.1251.Date.07.07.20
    Area: Novia_R4_City_Desolis
    Area Display Name: Desolis
    Loc: (-421.1, 103.8, -109.0)
    Debug: Tm92aWFfUjRfQ2l0eV9EZXNvbGlzfHwoLTQyMS4wNzgsIDEwMy43OSwgLTEwOC45OTcpfCgwLCAwLjc0NSwgMCwgMC42NjcpfDk2LjMyMzd8MTB8My44NDU0OTI=
     
  3. Alder Bosardt

    Alder Bosardt Avatar

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I am having the same issue, Radeon VII GPU, have researched this it is a Unity issue with AMD/ATI GPU's with the graphics cards not processing shader 7. I emailed Unity and AMD last year and have had no reply. Also reported this bug last year and has been removed.....
     
  4. Ravalox

    Ravalox Dev At Large Moderator SOTA Developer

    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    2,437
    Trophy Points:
    125
    Gender:
    Male
    Location:
    Dallas, TX
    Issue # 67280 created
     
    Anpu likes this.
  5. oneandonly

    oneandonly Deathbringer: Senior Tinkerer Moderator SOTA Developer

    Messages:
    122
    Likes Received:
    722
    Trophy Points:
    18
    @Abstrax Phoenix Can you try running with this command line option:

    -force-gfx-jobs off

    It will disable graphics jobs. It will result in decreased performance, but will help to isolate the issue.
     
  6. Alley Oop

    Alley Oop Bug Hunter Bug Moderator

    Messages:
    12,732
    Likes Received:
    17,658
    Trophy Points:
    153
  7. Abstrax Phoenix

    Abstrax Phoenix Avatar

    Messages:
    67
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Yup, gets rid of the issue.
     
    Anpu likes this.