Dismiss Notice
This Section is READ ONLY - All Posts Are Archived

Flashing black squares during overworld redraw (OS X)

Discussion in 'Release 31 Bug Forum' started by Widsith [MGT], Jun 30, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alley Oop

    Alley Oop Bug Hunter Bug Moderator

    Messages:
    10,151
    Likes Received:
    15,769
    Trophy Points:
    153
    Toggling n has no effect for me
     
  2. Hai-Etlik Dragon

    Hai-Etlik Dragon Avatar

    Messages:
    21
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    3
    This is my current list of things that trigger the bug:

    Nameplates
    Speech
    The "Bodice" torso armour (Epic Leather does not)
    The "Iolo's Lute" instrument (The Flute does not)
    Raven pet (Haven't tried any other pets)

    It often affects other avatars even with nameplates off, but it may be because they have an item of equipment or pet that triggers the bug. I'd guess that the lace on the bodice, feathers on the raven, and strings on the lute are all using transparent textures in a way that is causing the bug. Speech and nameplates obviously also use transparency.

    When area nameplates are crossing the edge of the viewport, I get brief flashes of black but it's merely annoying rather than seriously impinging on gameplay like the above.
     
  3. Alley Oop

    Alley Oop Bug Hunter Bug Moderator

    Messages:
    10,151
    Likes Received:
    15,769
    Trophy Points:
    153
    this seems fixed for me with 441, though i wanna run around in multi-mode before i say for sure.
     
    strabo likes this.
  4. strabo

    strabo Avatar

    Messages:
    86
    Likes Received:
    73
    Trophy Points:
    8
    I'm definitely still experiencing it with the current build (441), right this moment, as I type this.

    Here are two examples - a daytime shot from earlier today, and nighttime from just a few moments ago: https://imgur.com/a/aIeZi
     
  5. Katrina Bekers

    Katrina Bekers Localization Team

    Messages:
    2,806
    Likes Received:
    7,859
    Trophy Points:
    165
    Location:
    Kópavogur, Iceland
    Another thing to test/check: disable chat bubbles (the settings is in the gear icon of the chatbox).
     
  6. Alley Oop

    Alley Oop Bug Hunter Bug Moderator

    Messages:
    10,151
    Likes Received:
    15,769
    Trophy Points:
    153
    i take it back. still there.
     
    strabo likes this.
  7. Xander Xavier

    Xander Xavier Avatar

    Messages:
    183
    Likes Received:
    300
    Trophy Points:
    18
    I am getting flashing black squares everywhere, along with flashing lights and objects flashing neon red, yellow and green. All my other games and applications on this computer seem to be functioning normally.
    Area: Soltown (Novia_R1_City_Soltown) Loc: (-15.2, 28.0, 23.7)
    Area: Row Stone & Timber 5-Story Basement (BasementSceneMedievalRow_5Floor) Loc: (34.7, 3.3, 109.8)
    Area: Brittany (Novia_R3_City_Brittany) Loc: (456.5, 37.5, 208.3)
    100%
    Windows 7
    Ram 16
    64 bit OS
    Video Card AMD Radeon HD 7500 Series

    Rebooting my computer fixed the problem.
     
    Last edited: Jul 23, 2016
  8. Proteus Tempest

    Proteus Tempest Avatar

    Messages:
    1,806
    Likes Received:
    2,503
    Trophy Points:
    125
    Location:
    Tempest Reef
    Yep that's it for me as well and I posted this bug the other day also.
     
  9. Proteus Tempest

    Proteus Tempest Avatar

    Messages:
    1,806
    Likes Received:
    2,503
    Trophy Points:
    125
    Location:
    Tempest Reef
    UPDATE: On my previous report I did not notice that I was using a windows driver for the video. That was not suppose to be. I checked my NVidia driver out AND it was not working AT ALL! Plus JAVA was wacked for some reason as well. I reinstalled java and downloaded the NVIDIA drivers and all works and there are no huge black squares on the overland map screen now and not hideous lag.

    Check out your drivers guys.
     
  10. oneandonly

    oneandonly Deathbringer: Senior Tinkerer Moderator SOTA Developer

    Messages:
    122
    Likes Received:
    722
    Trophy Points:
    18
    Is this still occurring? I believe this box is a dummy object I have in the scene to force a render. It's supposed to be invisible. I made a change to the shader it's using in hopes that is would resolve this. We are not seeing on our test machines.
     
  11. Alley Oop

    Alley Oop Bug Hunter Bug Moderator

    Messages:
    10,151
    Likes Received:
    15,769
    Trophy Points:
    153
    It's been fixed on linux, but this has become a mixed thread and was initially about mac, so I don't know.
     
    strabo likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.