1. We have a QA initiative where we work with the community more closely than ever to get your bug reports into the hands of the developers. Please use this forum for LIVE Server bug reporting. Do follow the format below, because it will help us out greatly in responding. If you do not, it's possible your bug report will be misinterpreted, or worse, lost!

    Read BEFORE submitting your first bug: Reporting Bugsā€¦ QA 101 Document
    • Search for your bug before posting in order to avoid duplicate reports.
    • Only reply to an existing thread if you have additional information for the reported bug. ALL extraneous commentary will be deleted to avoid cluttering the reports.
    • Keep your bug report short and factual.
    • There is no need to submit crash logs. Crash data we require is automatically logged.
    Bug Report Template
    1. Title:
    2. Reproduction Rate:
    3. Blocker?
    4. Details:
    5. Steps to Reproduce:
    6. User Specs:
    To get started, use /bug in-game (/devbug if on QA) to auto-create this template. It will even auto-fill some of the required information and open the browser for you. Then take the information that was just saved to your system's clipboard and paste it into a new QA forum post. Thank you bug hunters!
Dismiss Notice
This Section is READ ONLY - All Posts Are Archived

[Info needed] Logging in is extremely slow

Discussion in 'Critical Issues (Blockers, Performance, Crashes)' started by Hemswal The Descended, Jan 26, 2019.

Tags:
  1. Hemswal The Descended

    Hemswal The Descended Avatar

    Messages:
    660
    Likes Received:
    1,360
    Trophy Points:
    93
    After patch, it took about 3-4 minutes to log in. Version 798

    This is very unusual for me.


    01/26/2019 01:52
    OS: Windows 10 (10.0.0) 64bit
    CPU: AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor (8) System RAM: 16348
    GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB GPU RAM: 6052
    SotA.QA.Win.64.798.Date.01.25.19
    Area: POT_island_metropolis_01a_template/Chao Insula
    Area Display Name: Chao Insula
    Loc: (40.0, 89.8, -47.2)
    Debug: UE9UX2lzbGFuZF9tZXRyb3BvbGlzXzAxYV90ZW1wbGF0ZXxDaGFvIEluc3VsYXwoMzkuOTc4LCA4OS43NjksIC00Ny4yMjkpfCgwLCAtMC45MTIsIDAsIDAuNDEpfDIxNS44Mjg1fDMxLjE5MzF8Ni4yMjM0Nw==
     
  2. Lord Subtleton

    Lord Subtleton SotA Dev Moderator SOTA Developer

    Messages:
    910
    Likes Received:
    1,236
    Trophy Points:
    93
    More info needed here. Was this a one time issue, or is this occurring? Also, if still occurring, please include more detailed information about your log in experience so we can understand what part is taking so long.
     
  3. Hemswal The Descended

    Hemswal The Descended Avatar

    Messages:
    660
    Likes Received:
    1,360
    Trophy Points:
    93
    @Lord Subtleton Logging in today just took a few seconds, which is normal. I guess it was a fluke.

    However, after logging in, loading into hidden vale took about 6 minutes. This is highly abnormal.

    Logging in and loading speeds are a fraction of this on the live server.