Dismiss Notice
This Section is READ ONLY - All Posts Are Archived

[Known]QA SotA Not Launching After Patch

Discussion in 'Release 43 Dev+ Bug Forum' started by Datendrache2, Jun 21, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Datendrache2

    Datendrache2 Avatar

    Messages:
    145
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    18
    Title: QA SotA Not Launching After Patch

    Reproduction Rate: ?%

    Blocker? (Yes/No/Partial) Yes

    Details: After patching from 509 -> 510, Launch Game returns with “Sorry, can’t find game to launch”. After that, looking at the C:\Program Files (x86)\Portalarium\Shroud of the Avatar(QA) directory, the file “Shroud of the Avatar” (Application) is not present. Checking my other install, I’m guessing it probably should be.

    Steps to Reproduce:

    a. Start “Shroud of the Avatar – Launch” or desktop icon for it

    b. Allow to patch 509 -> 510

    c. Press “Launch”

    d. Observe message “Sorry, can’t find game to launch”.

    e. Press “Force Launch”

    f. Observe it does nothing.

    Other comments: Just gunna download and reinstall from scratch…

    User Specs:

    Ryzen 1600 w/Geforce 970, Windows 10, 16 GB RAM, SotA QA Win 64 Release 509.

    Bug Category: Critical
     
  2. TheWanderingPoet

    TheWanderingPoet Avatar

    Messages:
    121
    Likes Received:
    200
    Trophy Points:
    18
    I got this same error, is it in your antivirus quarantine folder?
    Curious if we have the same issue.
     
    Datendrache2 likes this.
  3. Datendrache2

    Datendrache2 Avatar

    Messages:
    145
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    18
    Hmm, ya know what-- this could very well be the issue. I see it in my Quarantine chest but already uninstalled. :( Well, I'll see in a few minutes if this is the issue.
     
  4. Attenwood

    Attenwood Avatar

    Messages:
    6,911
    Likes Received:
    5,864
    Trophy Points:
    153
    Thank you for the report! We are investigating this issue for a resolution ASAP.
     
  5. Attenwood

    Attenwood Avatar

    Messages:
    6,911
    Likes Received:
    5,864
    Trophy Points:
    153
    Does the antivirus indicate what type of virus specifically the QA .exe is reported as?
     
  6. Datendrache2

    Datendrache2 Avatar

    Messages:
    145
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    18
    Yes indeed. It reports it as DS#EvoGen||algo;
    Application: Avast Anti-Virus
     
  7. Attenwood

    Attenwood Avatar

    Messages:
    6,911
    Likes Received:
    5,864
    Trophy Points:
    153
    Thanks! Looks like this is an issue on Avast's side in how it detects code in Unity. We assure you there's no virus in our code. Some other games appear to have had this happen to them as well. :)
     
  8. TheWanderingPoet

    TheWanderingPoet Avatar

    Messages:
    121
    Likes Received:
    200
    Trophy Points:
    18
    I have two, and they identified two different ways in it.
    Win64:MdeClass
    and
    DS#EvoGen||algo;

    So it's safe to whitelist? I wanted to confirm before I restore it.
     
  9. Attenwood

    Attenwood Avatar

    Messages:
    6,911
    Likes Received:
    5,864
    Trophy Points:
    153
    Absolutely safe.
     
Thread Status:
Not open for further replies.