Dismiss Notice
This Section is READ ONLY - All Posts Are Archived

[Need Info] Aether Vibration Amplfiers and Dual Wax Phonograph not playing from streams

Discussion in 'Sound, Music, Audio, & Instruments' started by Rochell, Dec 10, 2018.

Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rochell

    Rochell Avatar

    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    12/10/2018 01:34
    Title: Aether Vibration Amplfiers and Dual Wax Phonograph not playing from streams Avatars Radio and RFB
    Reproduction Rate: 2 of 2
    Blocker? Would make for a less than spectacular release party.
    Details: Static Only, See Below
    Steps to Reproduce: Tested amplifiers in Fishing Expedition (Click on amplifier, click on stream, Play)
    Verified working on live in Blue Rose Isle.
    Also tested Portable Amplifier, not working.
    User Specs:
    OS: Windows 10 (10.0.0) 64bit
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8) System RAM: 32719
    GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 GPU RAM: 8081
    SotA.QA.Win.64.780.Date.12.07.18
    Area: Fishing_Expedition
    Area Display Name: Fishing Expedition
    Loc: (78.4, 1.7, 10.0)
    Debug: RmlzaGluZ19FeHBlZGl0aW9ufHwoNzguMzgsIDEuNzMzLCAxMC4wMTMpfCgwLCAwLjQzOCwgMCwgMC44OTkpfDc3Mi4yMjE5fDI0Ljg4MTk2fDQuMDU4Mjc=
     
  2. BurningToad

    BurningToad SotA Dev

    Messages:
    1,279
    Likes Received:
    3,797
    Trophy Points:
    125
    Gender:
    Male
    Location:
    Austin, TX
    I'm not able to reproduce this, they are working when I just tested, in build 781
     
  3. Diego Mas

    Diego Mas Avatar

    Messages:
    123
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    West Coast
    12/10/2018 20:48
    Title: Portable Aether Vibration Amp still does not work in Krull
    Reproduction Rate:
    Blocker? For Dance parties
    Details:
    Posted originally from wrong account.
    Still in Krul with the portable amp, just gets static
    See specs below Windows 10 Version: 10.0.17134.1
    Also tested from Live, Blue Rose Isle, See Below Comparison
    Now 2 clients running but just one at first.

    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8) System RAM: 32719
    GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 GPU RAM: 8081
    SotA.QA.Win.64.781.Date.12.09.18
    Area: Novia_R3_Underground03_01
    Area Display Name: K'rul
    Loc: (48.2, 136.0, 345.5)
    Debug: Tm92aWFfUjNfVW5kZXJncm91bmQwM18wMXx8KDQ4LjIxOSwgMTM2LCAzNDUuNTQyKXwoMCwgMC42NjEsIDAsIC0wLjc1KXwyMDc3LjI1NHwxNi4zOTk3NHwyLjI4OTY4OQ==

    12/10/2018 20:56
    Title: Working Portable Aether amp Live 60
    Reproduction Rate:
    Blocker?
    Details:
    Steps to Reproduce:
    User Specs:
    OS: Windows 10 (10.0.0) 64bit
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8) System RAM: 32719
    GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 GPU RAM: 8081
    SotA.Win.64.878.Date.11.28.18
    Area: POT_tropicalisland_metropolis_01_template/Blue Rose Isle
    Area Display Name: Blue Rose Isle
    Loc: (-38.5, 70.2, -145.8)
    Debug: UE9UX3Ryb3BpY2FsaXNsYW5kX21ldHJvcG9saXNfMDFfdGVtcGxhdGV8Qmx1ZSBSb3NlIElzbGV8KC0zOC41NDksIDcwLjIzMiwgLTE0NS44NDYpfCgwLCAtMC43LCAwLCAwLjcxNCl8MjcxLjQ1ODZ8MTB8My4zOTA1ODQ=
     
  4. BurningToad

    BurningToad SotA Dev

    Messages:
    1,279
    Likes Received:
    3,797
    Trophy Points:
    125
    Gender:
    Male
    Location:
    Austin, TX
    I'm still unable to reproduce this. The portable aether device works fine for me in Krull on QA. There may be some kind of audio source culling issue we are investigating. If you just log in and try the device immediately, does it work for you? Is anyone else having trouble with these?
     
  5. Diego Mas

    Diego Mas Avatar

    Messages:
    123
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    West Coast
    Tested again after the patch. Using original Aether amplifier at Blue Rose Isle.
    Looked at Netstat -an and the connection is extablished for RFB but still static.

    Tested live shortly before and working fine. Quit the Live client so there would not be two clients competing.
    Wish i could be around to diagnose but must toil at the grindstone.

    12/12/2018 07:08

    User Specs:
    OS: Windows 10 (10.0.0) 64bit
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8) System RAM: 32719
    GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 GPU RAM: 8081
    SotA.QA.Win.64.782.Date.12.10.18
    Area: POT_tropicalisland_metropolis_01_template/Blue Rose Isle
    Area Display Name: Blue Rose Isle
    Loc: (-40.5, 71.1, -186.6)
    Debug: UE9UX3Ryb3BpY2FsaXNsYW5kX21ldHJvcG9saXNfMDFfdGVtcGxhdGV8Qmx1ZSBSb3NlIElzbGV8KC00MC41MzksIDcxLjEyMywgLTE4Ni42MzcpfCgwLCAtMC45NzcsIDAsIDAuMjE1KXwyMDEuODQ3OXwyMS43NDE5MXwzLjA5NTQ4OA==
     
  6. Diego Mas

    Diego Mas Avatar

    Messages:
    123
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    West Coast
    Good Day @BurningToad

    I was able to get this corrected today.
    First system updates were installed and a full reboot.
    This did not correct the problem.
    No Debug log information in SOTA
    Went looking in event viewer for anything suspicious, nada.
    Went to comparing the working live audio streams to QA audio streams, both created similar network connections.
    Compared the Audio settings from QA to Live, the Music filter was selected on QA but not on live.
    Turned off the music filter press play and it works, Able to turn on the music filter and it still works.
    Machine is a Pro-Star(Clevo) with Realtek drivers and Soundblaster Connect if that helps identify an issue.

    Tested original Aether amplifier and Portable Aether amplifier.

    Interesting new audio twist, Discord notifier popped up and audio for the game ceased.
    Now mute when not focused is not checked, but the audio muted anyway.
    Tried to play a stream and it did not play, retweaked the music filter and was able to get the stream working again.
    It may be the music filter button or just reopening the audio setting option, Still to not understand why I was hearing static but no music previously on the streaming.

    Best wishes for the release.
     
  7. Diego Mas

    Diego Mas Avatar

    Messages:
    123
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    West Coast
    Confirmed something is going on with discord notifications modifying how audio passes through.
    Recently got a discord notification the audio for SOTA blanked out for a period of time. In QA tested the portable amp, with the music filter on both music and static sounds came through, turning off the music filter gets rid of the static.
    On live I never heard music and static at the same time, the music filter just seemed to change the equalization.
    The static is very loud also, you should use an audio/logarithmic taper filter instead of linear taper on the audio. The radio volume may have been low enough that the static drown it out.
    I have loudness equalization on in the windows audio properties.
     
Thread Status:
Not open for further replies.