1. We have a QA initiative where we work with the community more closely than ever to get your bug reports into the hands of the developers. Please use this forum for LIVE Server bug reporting. Do follow the format below, because it will help us out greatly in responding. If you do not, it's possible your bug report will be misinterpreted, or worse, lost!

    Read BEFORE submitting your first bug: Reporting Bugsā€¦ QA 101 Document
    • Search for your bug before posting in order to avoid duplicate reports.
    • Only reply to an existing thread if you have additional information for the reported bug. ALL extraneous commentary will be deleted to avoid cluttering the reports.
    • Keep your bug report short and factual.
    • There is no need to submit crash logs. Crash data we require is automatically logged.
    Bug Report Template
    1. Title:
    2. Reproduction Rate:
    3. Blocker?
    4. Details:
    5. Steps to Reproduce:
    6. User Specs:
    To get started, use /bug in-game (/devbug if on QA) to auto-create this template. It will even auto-fill some of the required information and open the browser for you. Then take the information that was just saved to your system's clipboard and paste it into a new QA forum post. Thank you bug hunters!
Dismiss Notice
This Section is READ ONLY - All Posts Are Archived

[Responded] Unable to claim rewards in offline mode

Discussion in 'Offline Mode' started by Dirk Hammerstrike, Oct 28, 2018.

  1. Dirk Hammerstrike

    Dirk Hammerstrike Avatar

    Messages:
    660
    Likes Received:
    1,107
    Trophy Points:
    93
    10/28/2018 13:37
    Title: Unable to claim rewards in offline mode
    Reproduction Rate: 3x
    Blocker? kinda
    Details: Tried to claim rewards in offline mode, keep getting "an authentication error has occurred. Tried waiting 2 min and trying again. Tried restarting the game. Same error.
    Steps to Reproduce: Go into offline mode and claim.

    Caveat: this is my kid's old save game from a few releases ago. I also just tried creating a brand new character and claiming rewards. Got same error.
    User Specs:
    OS: Mac OS X 10.14.0
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-8750H CPU @ 2.20GHz (12) System RAM: 16384
    GPU: AMD Radeon Pro 555X OpenGL Engine GPU RAM: 4096
    SotA.OSX.64.855.Date.10.27.18
    Area: Novia_R6_City_Resolute
    Area Display Name: Resolute
    Loc: (17.0, 77.6, -264.1)
    Debug: Tm92aWFfUjZfQ2l0eV9SZXNvbHV0ZXx8KDE2Ljk3NSwgNzcuNTgsIC0yNjQuMTAxKXwoMCwgLTAuNTA4LCAwLCAtMC44NjEpfDYxLjA4MjJ8MTB8Mi43ODUyNDM=
     
  2. Lord Subtleton

    Lord Subtleton SotA Dev Moderator SOTA Developer

    Messages:
    993
    Likes Received:
    1,309
    Trophy Points:
    93
    Issue #62654
     
  3. BurningToad

    BurningToad SotA Dev Moderator SOTA Developer

    Messages:
    1,279
    Likes Received:
    3,797
    Trophy Points:
    125
    Gender:
    Male
    Location:
    Austin, TX
    I wasn't able to reproduce this, are you still having problems claiming rewards? Thanks!
     
  4. Dirk Hammerstrike

    Dirk Hammerstrike Avatar

    Messages:
    660
    Likes Received:
    1,107
    Trophy Points:
    93
    Same. I go to claim, get login prompt, and then "An authentication error has occurred". Both in my son's ongoing game, as well as a newly created character.

    10/30/2018 17:33
    OS: Mac OS X 10.14.0
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-8750H CPU @ 2.20GHz (12) System RAM: 16384
    GPU: AMD Radeon Pro 555X OpenGL Engine GPU RAM: 4096
    SotA.OSX.64.857.Date.10.30.18
    Area: Novia_R6_City_Bramble
    Area Display Name: Bramble
    Loc: (-41.4, 35.9, -19.4)
    Debug: Tm92aWFfUjZfQ2l0eV9CcmFtYmxlfHwoLTQxLjM3NywgMzUuOTE5LCAtMTkuMzUzKXwoMCwgMC45MzEsIDAsIC0wLjM2Nil8MjIyLjkyMjF8MTB8Mi40MTgyMDc=
     
  5. Dirk Hammerstrike

    Dirk Hammerstrike Avatar

    Messages:
    660
    Likes Received:
    1,107
    Trophy Points:
    93
    @BurningToad are there any traces / logging I can enable? I can log into my online account no problem. Is it perhaps a mac issue?

    [​IMG]
     
  6. Debcool

    Debcool Avatar

    Messages:
    149
    Likes Received:
    148
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Belgium
    I don't think it will help but I also had a problem like that a while ago.

    I was able to connect to the website but not to the QA server. After trying a few things, I discoverd that the length of my PWD was to long for the QA system. So, I simply reduced the length of it and it solved the problem.

    I hope it will give some clues to the dev or at least a new direction for their investigation.

    A+
    Debcool

    Intel 6850K 4GHz
    32GB DDR4 3200MHz
    Nvidia GTX1050Ti 4GB
    Resolution 1920x1200

    Debian GNU/Linux 9.0 (Testing) 64Bit
    Linux 4.18
    Nividia 396.54
     
    Alley Oop likes this.
  7. Lord Subtleton

    Lord Subtleton SotA Dev Moderator SOTA Developer

    Messages:
    993
    Likes Received:
    1,309
    Trophy Points:
    93
    You might try giving this a go on the QA server. We've added some extra error information to determine if this an issue with SSL auth, or with the verification of your username/password. The error msgs appear on-screen and in the log file.
     
  8. Dirk Hammerstrike

    Dirk Hammerstrike Avatar

    Messages:
    660
    Likes Received:
    1,107
    Trophy Points:
    93
    I'll give QA a try thanks! Tried changing to a simple password, no luck.
     
  9. Dirk Hammerstrike

    Dirk Hammerstrike Avatar

    Messages:
    660
    Likes Received:
    1,107
    Trophy Points:
    93
    QA build 767 worked to claim rewards offline. So... whatever the issue is, hopefully it disappears when the next build goes live.