Dismiss Notice
This Section is READ ONLY - All Posts Are Archived

[Responded] Disappearing vendor after placement

Discussion in 'Player Owned Towns & Player Housing' started by Duke Vallas [BEAR], May 6, 2018.

  1. Duke Vallas [BEAR]

    Duke Vallas [BEAR] Avatar

    Messages:
    672
    Likes Received:
    2,990
    Trophy Points:
    93
    1. Title: Disappearing vendor after placement
    2. Reproduction Rate:At least 1 instance
    3. Blocker? Yes
    4. Details:I placed a commission-free vendor at my plot in Beran's Reach (town-sized, the High Rock Brewery, directly opposite the main bank), at which point 'Bernard the Tavern Vendor' disappeared. I see him reappear just left of the current vendor, 'tellen arms and armour' after logging in, but only for a split second. I suspect this might be a wider issue, so reporting it as well as helping for a hand on this.
    5. Steps to Reproduce: Unsure, how I simply placed the vendor. I was at the edge of the plot on placing, so that may be a factor.
    6. User Specs: -
     
  2. Lexie

    Lexie Bear Queen

    Messages:
    839
    Likes Received:
    2,901
    Trophy Points:
    93
    Can you please do a /bug at the location please? I'd like to at least take a look.
    Also please email support@portalarium.com this information so they can look at this as missing item (account relating) issue.
    Very strange.
    @Duke Vallas
     
  3. Thief

    Thief Avatar

    Messages:
    81
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Location:
    Istanbul
    @Lexie

    Here is a youtube video :) Just happened to me as well.


     
  4. Lexie

    Lexie Bear Queen

    Messages:
    839
    Likes Received:
    2,901
    Trophy Points:
    93
    @Ferohir
    /bug so we can get the coords please. Video is awesome but the exact spot is what we need
     
  5. Thief

    Thief Avatar

    Messages:
    81
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Location:
    Istanbul
    Title:
    Reproduction Rate:
    Blocker?
    Details:
    Steps to Reproduce:
    User Specs:
    OS: Windows 10 (10.0.0) 64bit
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz (8) System RAM: 16327
    GPU: NVIDIA GeForce GTX 980 Ti GPU RAM: 6097
    SotA.Win.64.773.Date.05.01.18
    Area: POT_forest_metropolis_01a_template/Beregost
    Area Display Name: Beregost
    Loc: (130.1, 38.0, 168.9)
    Debug: UE9UX2ZvcmVzdF9tZXRyb3BvbGlzXzAxYV90ZW1wbGF0ZXxCZXJlZ29zdHwoMTMwLjEyNiwgMzcuOTk3LCAxNjguODc4KXwoMCwgLTAuNzU1LCAwLCAwLjY1Nil8MjYxLjk3MzF8MTB8My4zMzAyNjc=
     
    Lexie likes this.
  6. Duke Vallas [BEAR]

    Duke Vallas [BEAR] Avatar

    Messages:
    672
    Likes Received:
    2,990
    Trophy Points:
    93
    My vendor returned, however there seemed to be no logic to it and it wasn't after a single restart.
     
  7. Thief

    Thief Avatar

    Messages:
    81
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Location:
    Istanbul
    I restarted, changed the instance did not help. It appear by itself about 30 mins later.
     
    Lexie likes this.
  8. Lexie

    Lexie Bear Queen

    Messages:
    839
    Likes Received:
    2,901
    Trophy Points:
    93
    Stickying this thread in case we get more clues to this 'mystery'
    Is this happening to any others out there?
     
  9. Toff

    Toff Avatar

    Messages:
    102
    Likes Received:
    224
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kingsport
    Ok, so this just happened to me too. I have 2 lots next to each other and this is what I found....I'll use Lot A and Lot B.

    I removed my vendor from Lot A into inventory

    I tried placing vendor on Lot B, it appeared for a split second then disappeared. I found the vendor back on Lot A where I removed it from.

    While standing on Lot A I could interact with the vendors menu but I could not pick it up. Logging in and out or changing scenes did not help.

    Then...here is where it gets really weird, While Standing on Lot B next door I was able to grab the vendor off Lot A and place in inventory again.

    Then I really screwed up because I also have another lot in town we'll call Lot C. Like a complete moron I tried placing the vendor on that and you guessed it....the vendor jumped back to Lot A again, but this time the lots are too far apart so I can't stand on Lot C and see the vendor on Lot A to pick him back up.


    I hope this made sense.

    Toff
     
  10. Toff

    Toff Avatar

    Messages:
    102
    Likes Received:
    224
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kingsport
    Follow up.... The last Lot I tried placing the vendor on was Lot C, but of course the vendor jumped back to Lot A, however.....If I property manage and store Lot C the vendor is removed from Lot A then when I restore Lot C the vendor re-appears on Lot A gain. I'll let you fine people make sense of this :)
     
  11. Toff

    Toff Avatar

    Messages:
    102
    Likes Received:
    224
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kingsport
    Follow up to my follow up :)

    I got my vendor back. So the last lot I tried placing the vendor in was Lot C, he popped back to Lot A. then I stored Lot C in property manager, the vendor disappeared from Lot A when I did this. Then I waited about 10 minutes and restored Lot C and the vendor was there on Lot C where I tried to place him and I picked it up. Seams like some sort of Lag issue.

    Anyway, I hope this helped more than it confused :)