Dismiss Notice
This Section is READ ONLY - All Posts Are Archived

[Responded] Stuck at 98%

Discussion in 'Critical Issues (Blockers, Performance, Crashes)' started by FXguy, Mar 29, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Almar

    Almar Avatar

    Messages:
    282
    Likes Received:
    694
    Trophy Points:
    40
    Gender:
    Male
    Location:
    Northern Ireland
    This 'Stuck at 98%' is happening to me today as I try to enter Serpent Spine mines.

    100% annoying.
     
  2. Spoon

    Spoon Bug Brigade - Bug Hunter

    Messages:
    8,439
    Likes Received:
    23,674
    Trophy Points:
    165
    Gender:
    Male
    Location:
    Sweden
    Small note again.

    So when I got the 98%stuck thingie for Owl's Head I did two things and the issue went away for me:
    1. Toggle the "Aggressive loading"
    2. Switch to "Private" multiplayer mode

    At 98% is when it is loading scene assets.
    In the video settings you have a setting called something like "Aggressive loading".
    That setting is there to pre-load as much content as possible before opening the scene for you.

    When you are in party/multiplayer mode then on top of loading assets some of the assets/locs etc are distributed through p2p. Which means that if the first player to open the scene lives far away from you (from a ping pov) then that can delay/stall the loading.

    But it could of course also be some network stuff and my changing the settings just coincided with the resolution of that.
     
    Almar likes this.
  3. Almar

    Almar Avatar

    Messages:
    282
    Likes Received:
    694
    Trophy Points:
    40
    Gender:
    Male
    Location:
    Northern Ireland
    @Spoon

    I tried as you suggested. I am still at 98% 'Equipping Avatars'

    It's only the SS Mines this is happening for me. Guess I may give them a miss til this is resolved.
     
    Spoon likes this.
  4. Almar

    Almar Avatar

    Messages:
    282
    Likes Received:
    694
    Trophy Points:
    40
    Gender:
    Male
    Location:
    Northern Ireland
    Stuck at 99% - progress at least! Going from Greymark Forest to Hidden Vale. Always seems to be stuck while 'equipping avatars' if that's any help!
     
  5. Trof

    Trof Avatar

    Messages:
    15
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    3
    Same issue for the last 2 days, cannot get into owl's head 90% of the time regardless of method, direct, tele or recall. Every now again it will enter but it seems to be random. Last night I spent 3 hours trying different scenarios to no avail.
     
  6. Anpu

    Anpu Avatar

    Messages:
    3,980
    Likes Received:
    4,467
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Pacific Northwest
    I assembled (finally) a refurbished new computer that now runs this game at blinding fast speed (on the lowest settings, still figuring what settings I now can use) And loaded up the game and the first thing I did was run and try to enter Owls Head from the overland map ...... and it locked up at the 98% :(

    I tried again, it of course then loaded just fine. Heh
     
  7. Spero Gottskraft

    Spero Gottskraft Avatar

    Messages:
    112
    Likes Received:
    490
    Trophy Points:
    18
    Had this happen to me this morning and evening. I switched to beautiful and was able to get right in.

    Spero
     
  8. Weins201

    Weins201 Avatar

    Messages:
    7,127
    Likes Received:
    10,969
    Trophy Points:
    153
    3 Strikes when reload I will lower settings, need this fixed.

    yeppers turned down to good got in - not soomthingf I will do over and over.
     
Thread Status:
Not open for further replies.